ETT BOENDE SOM
GER MER ÄN DET TAR

EN LYSANDE PÄRLA I OMGIVNINGARNA

Namnet förpliktigar - men Skimra kommer att göra skäl för det. I en omgivning dominerad av lite mer traditionella huskroppar sticker Skimra inte bara ut som en lätt, ljus och vackert rundad byggnad – den är dessutom försedd med en fasadbeläggning som med hjälp av vattenytornas reflektioner får hela huset att glittra och skifta med dagens ljus på ett vackert och levande sätt.

Kort sagt: Skimra blir en pärla som pryder sin plats och sprider glädje till fler än dem som bor där.

GÖR VÅGEN MOT OMVÄRLDEN

Husets rundade och fartygsliknande arkitektur är till exempel inspirerad av såväl havet som den ständigt närvarande varvsmiljön och bidrar till att avsluta kvarteret Löjan på ett iögonfallande och stadsmässigt sätt.

Den skeppsliknande formgivningen märks inte minst genom de vitlackerade stålpelare som i olika dimensioner reser sig hela vägen upp genom byggnaden likt segelbåtsmaster.

Sist men inte minst kan nämnas den spektakulära vågform som ger bottenvåningen – och hela Skimra – sitt särpräglade och böljande uttryck. Likt ett glittrande kryssningsfartyg intar Skimra stolt sin plats vid två av Malmös finaste kajer.

SKIMRANDE FASADBELÄGGNING

Skimras speciella lyster kommer från en kombination av bottenvåningens ljusa fasad och de skimrande balkongplattorna som sträcker sig runt huset. Skimret från fasaden speglar sig i den första våningens terrasselement och ger den nedre våningen sitt glittrande ljus.

Balkongplattorna som löper längs med fasaden görs så tunna som möjligt för att förstärka det lätta intrycket. Variationen fortsätter högre upp i huset, där fasaden vid balkongerna består såväl av glas som en skimrande fasad, vilket ger en karaktäristisk ton.

Skimra kommer dessutom att lysa upp platsen både dagtid och kvällstid med en belysning som gör byggnaden till en pärla för fler än dem som bor där.

HIMLEN ÄR GRÄNSEN

Skimra är med sina stora panoramafönster Sveriges mest glasade bostadshus. Nästan alla lägenheter har två balkonger och den som vänder sig mot kanalen är så generös i storleken att vi närmast kan kalla den för en terrass.

För att utsikten från lägenheterna ska maximeras är glaspartierna breda och ca 2,40 meter höga. De stora glaspartierna längs ytterväggen i vardagsrummet har skjutdörrar som effektivt suddar ut gränserna mellan ute och inne i varje lägenhet. En annan subtil finess är att balkongräckena av klarglas saknar handledare, vilket skapar känslan av att de svävar i luften.

Resultatet är enastående vyer, i princip var i huset du än befinner dig. På balkongen är det dessutom lätt att skapa en mer privat miljö med de motordrivna solavskärmningar som är standard i varje lägenhet.

LUMMIG NÄRMILJÖ

Förutom de intilliggande kajerna och terrasserna utgörs Skimras utemiljö av en lummig innergård med sociala ytor och cykelparkering under pergola med vertikalväxande kläng- och hängväxter skapar en grön och trivsam miljö.

DE FYRA KAJHUSEN

Bland Skimras 59 lägenheter finns fyra kajhus i två plan – tre på 158 m2 och ett på 179 m2 - som skiljer sig lite från de andra lägenheterna. Med upp till 49 m2 utemiljö fördelat på tre balkonger och en uteplats, privat innergård med morgonsol och direkt utgång till kajen på framsidan erbjuder de ett stadshusliknande boende utöver alla andra fördelar som Skimra erbjuder.

BYGGT FÖR FRAMTIDEN

Skimra är byggt för att på ett så smart sätt som möjligt spara energi och skapa ett boende där hög standard möter spetsteknik och ett så lågt fotavtryck som möjligt.

Läget erbjuder alla möjligheter till en modern och urban livsstil med närhet till både kontor, stadsmiljö, hav och allt det sociala liv som följer med det. Med gångstråk utanför dörren, generöst med cykelparkeringar, väl utbyggd kollektivtrafik precis intill och en ellådcykelpool i föreningen är Skimra byggt för att ge betydligt mer än det tar.